Κομμός

Κομμός

Ο Κομμός είναι μια πανέμορφη παραλία που βρίσκεται 66 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ηρακλείου, μόλις 2 χιλιόμετρα βόρεια των Ματάλων και κοντά στα Πιτσίδια, περπατώντας στην παραλία θα βρεθείτε στο Καλαμάκι καθώς οι δύο παραλίες γειτνιάζουν μεταξύ τους. Ήταν κάποτε το λιμάνι της αρχαίας πόλης της Φαιστού και βρίσκεται στο νοτιότερο τμήμα της παραλίας του κόλπου της Μεσσαράς.

Οι θαλάσσιες χελώνες Loggerhead (Caretta caretta) γεννούν τα αυγά τους στην άμμο της παραλίας μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου, καθιστώντας τον Κομμό προστατευόμενη περιοχή. Το βόρειο τμήμα της παραλίας, το Ποταμόσερμα, είναι δημοφιλές στους γυμνιστές, ενώ το νότιο τμήμα είναι οργανωμένο με ομπρέλες, ξαπλώστρες, τουαλέτες, ντους, καντίνα και ναυαγοσώστη. Υπάρχουν αμμόλοφοι που περιβάλλουν την παραλία, όπου οι επισκέπτες μπορούν να παρατηρήσουν τα λευκά κρίνα της άμμου.

Η θέα στα νησάκια Παξιμάδια είναι εκπληκτική, ενώ απέναντι από τον αρχαιολογικό χώρο, 300μ. στη θάλασσα, βρίσκεται ο μεγάλος βράχος Βώλακας, που λέγεται ότι είναι ο ογκόλιθος που πέταξε ο τυφλωμένος Κύκλωπας Πολύφημος στο πλοίο του Οδυσσέα όταν προσπάθησε να δραπετεύσει από τη σπηλιά του. Ο αρχαιολογικός χώρος του Κομμού περιλαμβάνει το μινωικό λιμάνι, δημόσια κτίρια, αποθήκες, ελαιοτριβεία, ναυπηγεία και έναν μικρό ναό χτισμένο πάνω στα ερείπια ενός παλαιότερου.

Η παραλία Κόμος προσφέρει τα καλύτερα και από τους δύο κόσμους – ένα γαλήνιο και ηλιόλουστο παράκτιο καταφύγιο εξοπλισμένο με όλες τις απαραίτητες ανέσεις για να εξασφαλίσει μια τέλεια μέρα. Μπορείτε να απολαμβάνετε τον μεσογειακό ήλιο γνωρίζοντας ότι οι ανάγκες σας είναι καλά φροντισμένες. Απολαύστε απολαυστικό φαγητό και δροσιστικά ποτά, χαλαρώστε κάτω από τη σκιά των ομπρελών και επωφεληθείτε από την ευκολία των ντους για να φρεσκαριστείτε μετά το μπάνιο. Με έναν άγρυπνο ναυαγοσώστη σε υπηρεσία, η ασφάλεια αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, επιτρέποντάς σας να χαλαρώσετε με ηρεμία.

Για όσους αναζητούν την περιπέτεια, τα θαλάσσια σπορ είναι άμεσα διαθέσιμα, προσθέτοντας μια συναρπαστική διάσταση στην εμπειρία σας στην παραλία. Είτε αναζητάτε συγκινήσεις είτε απλά μια ήσυχη μέρα δίπλα στη θάλασσα, η παραλία Κόμος ανταποκρίνεται σε όλα τα γούστα και υπόσχεται μια αξέχαστη μέρα με ήλιο, θάλασσα και χαλάρωση.